Slider

Recent Tube

Ambient/chillout/downtempo

Daily Tips

Tech News

Local News

Rock Music

Greek Music

» » Νέα κυβέρνηση την άνοιξη και καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις

Νέα κυβέρνηση την άνοιξη και καταιγιστικές εξελίξεις «βλέπει» ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος παίρνει για πρώτη φορά θέση σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές.
Ο πρώην υπουργός προειδοποιεί ότι τα «κομματικά χρίσματα θα λειτουργήσουν ως βαρίδι», ενώ διαβλέπει καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και νέα κυβέρνηση μέσα στην άνοιξη.
Σε μια νέα παρέμβαση, η οποία αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις, ο Σωτήρης Χατζηγάκης παίρνει για πρώτη φορά θέση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η δήλωσή του αποκτά μεγαλύτερη αξία, με δεδομένη την κάθοδο του αδερφού του Δημήτρη Χατζηγάκη, όπως έχει αποκαλύψει το trikalavoice.gr, στο Δήμο Τρικκαίων.
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου», λέει, «θα στείλουν πολλαπλά μηνύματα. Οι κομματικές υποψηφιότητες δεν θα περάσουν στις τοπικές κοινωνίες και τα χρίσματα, φανερά ή "κρυφά" θα λειτουργήσουν ως βαρίδι. Οι πολίτες θέλουν και πρέπει να επιλέξουν ελεύθερα τους πιο ικανούς».

Κατά τα λοιπά, ο έμπειρος πολιτικός διαβλέπει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις μέσα στην άνοιξη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε ότι «πιθανολογείται πως τον Μάιο θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και θα έχει διαμορφωθεί ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει με κινούμενη άμμο. Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί, δε θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό πολιτικό τοπίο. Μπαίνουμε σε μια άλλη πολιτική φάση».
«Στο κοινωνικό πεδίο» σημείωσε ο πρώην υπουργός «η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και δυστυχώς θα δούμε εικόνες εξαθλίωσης, που θα φέρουν τους πολίτες απέναντι στη Κυβέρνηση και σε όλο το πολιτικό σύστημα. Στο πεδίο της οικονομίας η κατάσταση βαίνει σταθερά προς το χειρότερο και έτσι όπως διαμορφώνεται θα επιβιώσουν μόνο οι πλούσιοι». «Είναι δεδομένο» εξακολούθησε ο Σ. Χατζηγάκης «ότι όλες αυτές οι καταστάσεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο πολιτικό πεδίο και μοιάζει προδιαγεγραμμένη η «διακοπή» της συμβίωσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, ως ο αδύναμος κρίκος είναι δεδομένο ότι θα σπάσει, με άλλα στελέχη του να οδεύουν προς την κίνηση των 58 και άλλα προς το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ πιθανό δε να έχουμε ρήξη λόγω του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».
Ο Σ. Χατζηγάκης θεωρεί πιθανό το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. «Εκτός εάν» λέει «η Γερμανία η οποία είναι η κυρίαρχος του παιχνιδιού έχει καταλήξει στο να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασίας της ευρύτερης Κεντροδεξιάς».

Trikala Voice 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Γραψτε το σχόλιο σας παρακάτω!!!